• Lees voor
  • Contrast

AH XL 250e bedrijf aangesloten bij De Werkwinkel

MEE & de Wering  verwelkomt AH XL Alkmaar als 250e deelnemer aan De Werkwinkel. De Werkwinkel is een project waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op kunnen doen. Door het opdoen van deze praktijkervaring zetten kandidaten stappen richting een betaalde baan of opleiding. Zij krijgen daarbij ondersteuning van MEE & de Wering.
Wilt u werkervaring opdoen bij AH XL of bij een van de andere 249 organisaties? Meld u dan aan bij De Werkwinkel. Meer informatie op www.meenwh.nl/werkwinkel.


Nick Geurtsen en aantal personeelsleden van AH XL Alkmaar ontvangen taart van Kimberley Scholten en Raoul van der Wel van MEE & de Wering.

Organisaties die zich aansluiten hoeven geen baangarantie te geven, maar bieden vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid werkervaringplaatsen aan. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kans om -met behoud van uitkering- deel te nemen aan het arbeidsproces.

‘AH XL meer dan alleen een winkel’
Nick Geurtsen, supermarktmanager van de Albert Heijn XL, bevestigt de maatschappelijke meerwaarde van het project: “Als supermarkt zijn wij meer dan alleen een winkel. Wij zijn voor mensen uit de buurt een ontmoetingsplaats en kunnen door alle taken die we hier hebben ook werk aanbieden. Juist mensen die het op eigen kracht niet redden, hebben soms een extra duwtje in de rug nodig. Die bieden wij graag!”

‘Afhankelijk van bedrijfsleider om de hoek’
“Wij zijn ontzettend trots op de resultaten van De Werkwinkel en de mogelijkheden die bedrijven, verenigingen en instellingen bieden aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben”, aldus projectleider Raoul van der Wel. “Niet vanuit een commerciële gedachte, maar met oprechte maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij zijn de landelijke afspraken om deze groep te helpen ondersteunend. Maar de inzet en betrokkenheid van ‘de bedrijfsleider om de hoek’  is essentieel om mensen aan het werk te krijgen. We zijn dan ook zeer blij dat AH XL is aangesloten.”

Meer informatie
Meer informatie over De Werkwinkel vindt u www.meenwh.nl/werkwinkel. Of neem contact op met Raoul van der Wel, projectleider bij MEE & de Wering via 06 – 5345 0258, rvdwel@meenwh.nl.