• Lees voor
  • Contrast

Vrijwilligers gezocht voor ondersteuning in laatste levensfase

MEE & de Wering is op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase. Denk hierbij aan het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorgers en het uitvoeren van lichte zorgtaken (kopje thee zetten, toiletgang). We zijn specifiek op zoek naar vrijwilligers die in de nacht willen waken. Zo krijgt de mantelzorger weer rust voor zijn/haar dagtaak. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk bieden wij een training van vier dagdelen.

Vrijwilliger worden?
Wilt u graag iets betekenen in deze bijzondere fase van iemands leven? En bent u minimaal een nacht per week beschikbaar? Meldt u dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek met Bernadette Vonk, coördinator, tel. 088 - 00 75 140. Inzet vindt plaats in heel West-Friesland.

Als vrijwilliger sluit u aan bij een bestaande groep vrijwilligers, die regelmatig samenkomen en die diverse trainingen en coaching aangeboden krijgen. U werkt vrijwel altijd zelfstandig, maar er is wel afstemming mogelijk met bijvoorbeeld andere vrijwilligers of professionals. Reiskosten worden vergoed.

“Wanneer je je openstelt voor mensen in de laatste levensfase, is er geen plaats meer voor je eigen ‘gedoe’. Dit vrijwilligerswerk confronteert mij in die zin steeds weer met de vraag waar het nu eigenlijk om gaat in het leven en waar je je druk om maakt.”

Training vrijwilligers
Deze eerstvolgende training voor vrijwilligers staat gepland op donderdagmiddag 6 april 2017. Vervolgbijeenkomsten zijn op donderdagmiddag 13 april, donderdagochtend 20 april en woensdagmiddag 26 april 2017. Locatie: Koopvaarder 1 te Hoorn.