• Lees voor
  • Contrast

Cursussen

Cursusagenda

 


Wat heeft MEE & de Wering te bieden?
Tijdens een cursus van MEE & de Wering ontmoet u mensen die zich in vergelijkbare situaties bevinden of die vergelijkbare vragen hebben. U leert, luistert, praat en denkt mee in een ontspannen sfeer. De cursussen hebben allen een ander karakter. Soms ligt het accent op het opdoen van kennis en vaardigheden, dan weer ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen.

Voor wie zijn de cursussen bestemd? Kosten.
De MEE & de Wering cursussen zijn bestemd voor mensen met een beperking of chronische ziekte óf voor personen in hun directe omgeving. Cursisten betalen een onkostenvergoeding van € 10,- voor de gehele cursus. U kunt zich ook aanmelden voor cursussen in een andere regio dan die van uw woonplaats. MEE verzorgt, uitgaande van hun vraag, ook cursussen voor professionals en organisaties. Hiervoor biedt MEE & de Wering een offerte aan.

Welke cursussen organiseert MEE?
Onze cursussen variëren van een weerbaarheidscursus voor jongeren met een beperking tot een cursus “omgaan met autisme” voor grootouders. MEE & de Wering organiseert ook cursussen op aanvraag. Klik hier voor de actuele cursusagenda.

Wanneer worden de cursussen gegeven?
In de cursusagenda staan de cursussen die binnenkort van start gaan. Andere cursussen starten bij voldoende aanmeldingen.

Waar worden de cursussen gegeven? 
Vaak worden cursussen gegeven in een regiokantoor van MEE & de Wering. Ook worden er cursussen op locatie gegeven, bijvoorbeeld op scholen, bij zorginstellingen of bedrijven.

Voor de gemeenten Den Helder en Schagen staat het cursusaanbod voor 2016 in deze brochure beschreven.

Hoe kunt u zich aanmelden?
U kunt zich tussen 09.00 - 12.00 uur telefonisch aanmelden via T 088 6 522 522 (lokaal tarief), via e-mailadres vraag@meenwh.nl of door middel van het aanmeldformulier
 

Vrijwilligersacademie Haarlem
Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.