• Lees voor
  • Contrast

Het Regionaal Autisme Centrum Zuid-Kennemerland

Het Regionaal Autisme Centrum Zuid-Kennemerland is centrum voor alle vragen rond autisme op elke leeftijd, met elk IQ. Dit centrum voorkomt een lange zoektocht naar passende hulp bij vragen rond autisme.

Iedereen kan er terecht. In eerste plaats mensen met autisme - of een vermoeden ervan – en hun ouders, partners en andere naasten. Maar ook professionals uit zorg, onderwijs, hulpverlening, sociale wijkteams en beleidsmakers zijn welkom. Het is een gezamenlijk initiatief van het Autisme Info Centrum (AIC) van de Nederlandse Vereniging Autisme, MEE Noordwest Holland, Jeugdriagg Noord-Holland-Zuid, Voorzet, Hartekampgroep, OCK het Spalier, GGZ Ingeest en RIBW-KAM. Een team van ervaren autisme consulenten uit deze organisaties helpt snel en efficiënt bij het vinden van passende hulp en informatie. Ze werken intensief met elkaar samen en met een groot netwerk van andere gespecialiseerde organisaties.

Deze formule is uniek in Nederland. Een vermoeden van autisme - of een diagnose - leidt meestal tot een intensieve zoektocht naar de juiste informatie en hulp. Mensen met autisme vallen gemakkelijk buiten de boot door schotten en toegangsregels in de zorg. Bijvoorbeeld tussen verstandelijk gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg, volwassenenzorg en jeugdzorg, onderwijs en zorg. In de komende jaren zullen gemeenten de zorg op een nieuwe manier gaan organiseren. Met meer samenwerking tussen verschillende organisaties en minder schotten. Het Regionaal Autisme Centrum Zuid-Kennemerland is daarvoor nu al een eerste startpunt. Het is gevestigd op Richard Holkade 2 in Haarlem bij MEE.

Contact
Heeft u een algemene vraag over autisme of bent u op zoek naar hulp bij autisme of vermoeden ervan? U kunt uw vraag per e-mail sturen naar info@rac-zk.nl. U kunt ook telefonisch een vraag stellen tijdens openingstijden van het centrum: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-13.00 uur en woensdagmiddag van 13.00-17.00 uur. Het telefoonnummer is T 088 6 522 555.
Via dit nummer kunt u ook een afspraak maken met een van de consulenten. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.rac-zk.nl