• Lees voor
  • Contrast

Vraag en aanbodsites voor hulp- en zorgvragen

Er komen steeds meer websites die vraag en aanbod op het gebied van hulp en zorg met elkaar in contact brengen. Dat kan gaan om klusjes in en om het huis, ondersteuning bij het omgaan met een computer, het zoeken naar mensen om samen te gaan wandelen of sporten, gezellig samen koken en eten en nog veel meer.
Hieronder vindt u een aantal van dergelijke websites in de regio en van landelijke websites:

Op de site Alkmaarvoorelkaar wordt vraag en aanbod van vrijwillige inzet en burenhulp gebundeld. De website is een verzamelplaats van vrijwillige inzet en vraag in de gemeentes Alkmaar, Bergen en Langedijk.

BUUV is een buurtmarktplaats voor en door bewoners waar vraag en aanbod elkaar vinden. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen zonder dat er iets tegenover staat. Regio's Haarlem, IJmond en Heerhugowaard.

Hulp dichtbij is een vraag en aanbod site voor klusjes en verschillende vormen van ondersteuning. Regio West-Friesland.

Miess is een platform waar u iemand kunt vinden voor diverse activiteiten waar u behoefte aan heeft om zo langer zelfstandig te kunnen blijven wonen maar ook om met de maatschappij mee te doen. Miess is bedoeld voor ouderen en is een landelijk initiatief.

Noordkopvoorelkaar
Noordkopvoorelkaar is een marktplaats voor vrijwillige hulp en staat sinds 10 oktober 2015 online. MEE Noordwest-Holland is als partner betrokken geweest bij de ontwikkeling van de website.

Op Wehelpen kunt u hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kunt u samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Wehelpen is een landelijk initiatief.

Zorgvoorelkaar is een online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp. Zorgvoorelkaar is een landelijk initiatief.