• Lees voor
  • Contrast

Digitale nieuwsbrief cliënten

De digitale nieuwsbrief van MEE wordt geschreven voor en door cliënten. De nieuwsbrief verschijnt vier tot zes keer per jaar.

Eerdere uitgaven van de nieuwsbrief kunt u hier vinden.

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrief

Kopij aanleveren en reageren:
Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via nvanbeelen@meenwh.nl of 088 6 522 522.

Column Niels

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren. Voor de eerdere columns van Niels, klik hier. Voor hem was Annemiek van Munster onze columnist. Om haar verhalen te lezen, klik hier.

Februari 2017 – Een beter persoon worden dankzij een dikke kat

Onze kat Wokkel is al twee jaar dood en ik ben er nog steeds kapot van. Ik weet dat ik daarin niet alleen sta. Veel mensen raken zeer gehecht aan hun huisdier. We verzorgen ze, spelen met ze, houden van ze. Wanneer het kleine hartje dan uiteindelijk ophoudt met kloppen, worden we overheerst door tranen. Dat gebeurde met mij, toen ik het levenloze lichaampje van onze kater terugvond in een doos.

Wokkel was ongelooflijk lief. Hij snorde bij vrijwel elk contact, zelfs wanneer hij een prik kreeg. En dan met zoveel volume dat je hem aan de andere kant van een kamer kon horen. Wanneer hij naar buiten ging, bleef hij ook vaak weg voor een paar uur. En stond niet na vijf minuten al weer te klagen bij de deur. Hij maakte ons nooit wakker, zelfs niet als hij de hele nacht buiten was geweest. Deze vreedzame goedzak kwam vaker met rietstengels thuis dan met dode muizen of vogels. Hij presenteerde deze stengels altijd met trots, in de gedachte dat hij met zijn ‘prooi’ wat lekkers had verdiend. Zijn favoriete plek was op mijn bed of bureau, want in mijn kamer was het altijd rustig. Wanneer het onweerde verstopte Wokkel zich dan ook in mijn kamer. Hij voelde zich veilig bij mij en ik voelde mij veilig bij hem.

Voordat Wokkel bij ons kwam had ik grote problemen met sociale vaardigheden en slapeloosheid. Vrijwel elk moment had ik last van een zware mist in mijn hoofd. Dat zorgde ervoor dat ik moeite had om mijn omgeving te begrijpen en wedersom. Maar Wokkel veranderde dat. Niet alleen omdat hij  lief of schattig of mooi was; hij was betrouwbaar. Ik kende zijn gedrag en routine, waardoor ik me meer op mijn gemak voelde met hem in de buurt. “Is Wokkel binnen?” en “Wat heeft Wokkel vandaag gedaan?” en dergelijke vragen konden altijd gesteld worden, wat er voor zorgde dat ik meer ging praten met mijn familie. Ik kwam vaker uit mijn kamer, gewoon om hem te zien en te knuffelen. Omdat ik van hem hield had ik meer succes met mijn liefde voor anderen te tonen.

Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat dit bewegende knuffeldier van mij een beter persoon heeft gemaakt. Waar Wokkel ook mag zijn, ik hoop dat hij tevreden is, ook al kan hij niet meer in mijn kamer slapen.

 

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door De Beeldredaktie.